P.S. Place ce v-a dat baiatu'?

(Hint: laudatzi-ma

)

foarte frumoase..dar mai sunt zone "vechi".
asteptam poze noi

Prima e Bulina Roşie, pardon Piaţa Romană, numărul 9.
A doua este Palladio, actualmente cunoscut drept Turist după berăria care funcţiona cândva la parterul lui, suferind în '77 şi tăiat pe colţ.
Numărul trei e o clădire de pe strada care duce la Piaţa Amzei, nu ştiu cum o cheamă şi nici arhitectul acum.
Numărul patru e Leonida, actualmente gazda Zero Teve.
Am ghicit? Ce-mi dai?
În altă ordine de idei, ia tu băiatu' de aici
Va rugam inregistrati-va aici sau faceti login daca sunteti deja membru, pentru a putea vedea link-urile
N-am reuşit să ajung la eveniment, poate găsesc de cumpărat.

Centy o sa am insomnii

Ma uit pe acel blog si imi vine sa plang. Mi-e ciuda ca nu am avut parte sa cunosc acel Bucuresti boem, acei oameni linistiti, "adolescenta" orasului. Ma uitam la precupete, ma uit la plimbarile pe lac, in parcuri.... si mi-e dor sa vad ceva ce am prins la o varsta mult prea frageda... sau deloc.
Chiar si pozele de atunci sunt mai luminoase, mai simple, mai aerisite...
Cu ani in urma admiram sculpturile de pe Casa armatei ..iar acum ma uit cu furie la munti de sticla si beton..

Eu mă umplu de tristeţe şi în acelaşi timp de spume ori de câte ori mă întreb unde am fi fost acum, dacă am fi avut mai mult de acei zece ani deosebiţi de avânt pe care i-am avut până în 1940.
Iar aici filmarea brut:
Va rugam inregistrati-va aici sau faceti login daca sunteti deja membru, pentru a putea vedea link-urile
Multumesc Alex! Sunt surprins sa vad ca n'a mai ramas aproape nimic din Bucurestiul copilariei si adolescentei mele...Bulevardul Magheru desfigurat de enorme afise publicitare,vechile blocuri moderniste,faima anilor interbelici,acum in ruina...
Din pacate, ermax, ai dreptate. Nu a mai ramas nimic din centrul pe care il stiam acum 15-20 ani. Aglomeratie, mizerie, postere publicitare de prost gust, de blocuri nu s-a mai ingrijit nimeni si cade pur si simplu tencuiala lor pe trotuar printre trecatori... Nu stiu in ce masura se va mai putea reveni vreodata la ceea ce mai intalnim acum doar prin poze si carti postale vechi...

Prostul gust este la rang de cinste de unde se vede "educatia" celor care permit asa ceva.
Centrul arata ca un imens talcioc din cauza acestor reclame. Am obosit sa imi pese asa ca ignor "cultura" de 2 lei a firmelor care pun astfel de mizerii peste tot.
Ziceau de când cu rahatul ăla de cufăr Louis Vuitton trântit peste monumentul din faţa Hotelului Marriott că n-or să mai permită reclame pe monumentele istorice, văd că până acum nu s-au deranjat prea tare. Blocurile de pe Magheru+Bălcescu intră la categoria monumente istorice.
Macar daca ar fi fost reclamele de bun gust... dar sunt oribile. Cred ca vom vedea in urmatorii ani cum Magheru o sa ajunga sa arate mai rau ca Lipscani.

O imensa sticla de Coca Cola pe un bloc in plin centrul Pietei Romane...din fericire ridicolul nu omoara pe nimeni...
Făcuseră la un moment dat unii o chestie la mişto menită să arate pericolul prăbuşirii sticlei aleia de sus, dar nu mai ştiu unde am găsit-o.
În altă ordine de idei, mă tem că Magheru, îngrijit aşa de bine cum e el acum, n-o să aibă nici măcar şansa Lipscaniului, o să se facă direct moloz istoric.