Forumul Cutremur.net: Cutremure puternice in Kurile si Ryukyu (Japonia) - Forumul Cutremur.net

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cutremure puternice in Kurile si Ryukyu (Japonia)

#1 Useril este offline   GeoX 

• Community Cornerstone
  • Grup: Administrators
  • Postari: 11571
  • Inregistrat: 11-March 06

Postat 07 February 2010 - 10:09 AM

Doua cutremure puternice s-au produs in insulele Kurile, respectiv in Japonia (ins. Ryukyu) sambata 6 februarie si respectiv duminica 7 februarie.
Primul cutremur s-a produs in regiunea insulelor Kurile in dimineata zilei de sambata, 6 februarie, la ora 4:45 min UTC, la o adancime de 60 km.

Imagine atasata: kurile6feb.jpg Imagine atasata: kurile6feb1.jpg

Seismul a avut magnitudinea 6,1 pe scara de magnitudine-moment. Nu au fost raportate pagube materiale si nici nu s-a emis avertizare de tsunami.

Al doilea cutremur a avut loc in dimineata zilei de duminica, 7 februarie, in sud-vestul insulelor Ryukyu, intre Japonia si Taiwan, la ora 6:09 UTC.

Imagine atasata: ryukyu7feb1.jpg Imagine atasata: ryukyu7feb.jpg
Cutremurul s-a produs la o adancime de 10 km si a avut magnitudinea moment 6,5. Pana la aceasta ora nu au fost raportate pagube materiale.

Zonele in care s-au inregistrat cele 2 cutremure fac parte din asa-numitul "Cerc de foc al Pacificului", o regiune caracterizata printr-o activitate seismica intensa, precum si prin vulcanism activ.
Tot ce e bun e ori imoral, ori ilegal, ori ingrasa...
0

#2 Useril este offline   emilian 

• Member
  • Grup: Members
  • Postari: 18
  • Inregistrat: 07-February 10
  • Location / Localitatea sfintu gheorghe judet covasna

Postat 07 February 2010 - 01:24 PM

Ca au loc cutremure acolo,cei initiati stiu,dar marea intrebarea este,DE CE?.In ultima perioada s-au inmultit filmele apocaliptice care au la baza scenarii seismice ingrozitoare.Ce este un pic curios,este faptul ca filmele sunt facute de indonezieni si malaezieni.(zone expuse).Educatie antiseismica?Poate.La noi la romani ignoranta si maneaua sunt modalitatile de a actiona in perioada antecutremur.Noroc ca alti iau in serios acest pericol si ne prezinta situatii extreme pe aceata tema si mai invatam si noi ceva.Filmele la care faceam referire sunt:Tdal wave,2022 Tsunami,10,5 Apocalypse(transmis de Prima tv) si chiar '2012'.Se pare ca activitatea vulcanica este strans legata de deriva continentelor.Probabil ca activitatea seismica subacvatica este cea mai periculoasa pentru ca pe langa cutremure,pot provoca si tsunami.Cat priveste predictia cutremurelor eu cred ca nu este posibila,deoarece cauzele lor sunt complexe.Marii prezicatori romani folosesc datele statistice si imaginatia bolnava.Ignorantii casca gura si apoi vand stirea ca "sigura".Si uite asa apar zvonurile.Concluzie:Sa nu avem parte de cutremure,ca vom muri ca sobolanii.Nu suntem pregatiti,nu suntem educati(in acest sens),nu suntem realisti.
In rest sa auzim numai de bine.

0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi