2 apr. 2014

Cutremur violent de magnitudine 8,1 in Chile

Un cutremur violent cu magnitudinea moment de 8,1 grade s-a produs in seara zilei de marti, 1 aprilie, in zona de coasta din nordul statului Chile, langa regiunea Arica.

Seismul a avut loc la ora 23h46min UTC. Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, cutremurul s-a produs la adancimea de 20 km sub fundul Oceanului Pacific, iar magnitudinea a fost de 8,1 grade pe scara bazata pe moment seismic. Epicentrul miscarii seismice a fost localizat la 99 km nord-vest de localitatea Iquique, in Oceanul Pacific.
Potrivit CNN, cutremurul a provocat mici alunecari de teren, iar comunicatiile au fost intrerupte in zona de coasta cea mai apropiata de epicentru. 5 persoane au decedat in urma miscarii seismice.
Mai multe incendii au izbucnit in localitatea Iquique.Sursa: Yahoo News!

Au fost emise alerte de tsunami pentru zonele de coasta din Chile si Peru, dar valul seismic format nu a provocat daune semnificative.
Cutremurul a fost urmat de mai multe replici moderate, cu magnitudini de pana la 5,5-6,0 grade.

1 comentarii:

Cristian Nicolau spunea...

S-au comportat exemplar chilienii la acest cutremur, deoarece majoritatea dintre ei nu s-au panicat imbrancindu-se spre iesirile din supermarket-uri si chiar femei care aveau copii in carucior au reusit sa isi pastreze calmul, iesind incet de acolo, impingand foarte meticulos acel carucior, dupa cum am vazut intr-un videoclip postat pe youtube si astfel s-a redus considerabil numarul de victime... Daca ne-am comporta si noi asa oare ar mai muri mii de oameni la un cutremur de 7,2?

Trimiteți un comentariu

Pentru a scrie un comentariu completeaza formularul de mai jos.