9 aug. 2014

Cutremur crustal de magnitudine 3,0 in Moldova de Sud, zona CUDALBI (Galati)

Un cutremur crustal cu magnitudinea de 3,0 grade pe scara Richter s-a produs in dimineata zilei de sambata, 9 august, in Moldova de Sud (judetul Galati).Seismul a avut loc la ora locala 4h39min26sec. Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul cutremurului a fost localizat in Moldova de Sud, in apropierea localitatii CUDALBI din judetul Galati (45,78 grade latitudine Nordica, 27,64 grade longitudine Estica).

Seismul s-a produs la adancimea de 14 km si a avut magnitudinea de 3,0 grade pe scara Richter. Intensitatea cutremurului in zona epicentrala a fost de II grade pe scara Mercalli.

4 comentarii:

GeoX spunea...

Cutremurul a avut epicentrul mai la nord-vest, mai spre Tecuci, pe langa Cudalbi. Nu a fost in zona epicentrala a seismelor din toamna anului trecut, intre Galati si Pechea (Izvoarele-Schela). Asa ca probabil e implicata alta falie. Deocamdata e un eveniment izolat, au mai fost in anii trecuti astfel de cutremure pe acolo.

newfanny spunea...

A fost unul si in jur de ora 13:48 astazi sau doar mi s-a parut mie?

Cristian Nicolau spunea...

Eu l-am simtit foarte tare, fiindca sunt din Tecuci. M-a sculat din somn si am avut senzatia ca o sa fiu catapultat. E mult mai oribil un astfel de cutremur decat unul vrancean cu miscare pe orizontala...

Hipnotiq spunea...

Daca trece august cu bine, mai vedem din octombrie.

Trimiteți un comentariu

Pentru a scrie un comentariu completeaza formularul de mai jos.