12 ian. 2015

Cutremur crustal de magnitudine 4,1 in Vrancea, zona RAMNICU SARAT

Un cutremur crustal cu magnitudinea de 4,1 grade pe scara Richter s-a produs in dimineata zilei de luni, 12 ianuarie, in regiunea Vrancea, zona RAMNICU SARAT.

Seismul a avut loc la ora locala 8h08min31sec (6h08min31sec UTC). Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul cutremurului a fost localizat la 17 km de orasul RAMNICU SARAT, in judetul Vrancea (45,53 grade latitudine Nordica, 27,04 grade longitudine Estica).

Cutremurul s-a produs la adancimea de 17,8 km si a avut magnitudinea de 4,1 grade pe scara Richter. Intensitatea seismului in zona epicentrala a fost de IV grade pe scara Mercalli. Cutremurul a fost resimtit in judetele Vrancea si Buzau cu intensitati de III pana la IV grade pe scara Mercalli, precum si in judetul Tulcea.
In regiunea Vrancea se produc si cutremure crustale. Cel mai puternic cutremur crustal din ultimii 120 de ani a avut loc la 22 noiembrie 2014 in zona MARASESTI-PANCIU, la adancimea de 39 km, magnitudinea acestuia fiind de 5,7 grade pe scara Richter. 

10 comentarii:

Lazarescu Catalin spunea...

Primit mesaj pe SMS/Twitter la 08:08:58 - primul mesaj. Al doilea mesaj la 08:10:30 secunde.

In Iasi nu s-a simtit nimic. Stau la etajul 1. Adancimea am obs ca a fost mica 17 km. Cu siguranta la aceasta adancime/magnitudine la Iasi nu se mai simte nimic ...

Lazarescu Catalin spunea...

Ianuarie 2015 e destul de agitat si din pct de vedere meteo, avand temperaturi care oscileaza de la -20 la +5 de la o zi la alta, ceea nu mi se pare chiar normal, plus aceste activitati din interiorul Pamantului. Bine ca acestea din urma sunt mici, desi sunt destul de dese pentru luna in curs, atat in crustal cat si in subcrustal.

Anonim spunea...

nu s-a simtit la Braila ,cel putin eu nu l-am simtit

Unknown spunea...

În Tulcea s-a simțit lucrez în șantier naval.. Sunt pe o nava la înălțimea unui bloc de 8 etaje

Unknown spunea...

La Husi s-a auzit doar un vuiet corespondent seismului (eram in locuinta cu o liniste adanca departa de zarva strazii si a masinilor deci a fost cutremur )

ToTeu spunea...

La Galati s-a simtit

Unknown spunea...

In Iași nu s.a simțit nimic....eram in lumea viselor la prea aia :p!

Teia spunea...

La Craiova s-a simtit foarte usor. De la marele cutremur din 1977, am ramas cu aceasta sensibilitate la orice cutremur, oricat de mic. Am crezut ca mi s-a parut, dar acum mi s-a confirmat.

Lazarescu Catalin spunea...

Daca s-a simtit la Craiova sau daca s-ar fi simtit la Craiova inseama ca a avut directivitate SV.

GeoX spunea...

A fost totusi un cutremur crustal; daca s-a simtit la Craiova, a fost oricum foarte slab, Aria macroseismica e totusi mai redusa comparativ cu a celor adanci,

Trimiteți un comentariu

Pentru a scrie un comentariu completeaza formularul de mai jos.