15 mar. 2015

Cutremur de magnitudine 3,8 in regiunea Vrancea

Un cutremur subcrustal cu magnitudinea de 3,8 grade pe scara Richter s-a produs in seara zilei de duminica, 15 martie, in regiunea Vrancea.

Seismul a avut loc la ora locala 18h54min16sec (16h54min16sec UTC). Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, cutremurul a avut epicentrul in Muntii Vrancei, zona VIDRA-MERA, judetul Vrancea (45,80 grade latitudine Nordica, 26,93 grade longitudine Estica).
 
Cutremurul s-a produs la adancimea de 74,3 km si a avut magnitudinea de 3,8 grade pe scara Richter. Intensitatea maxima a miscarii seismice a fost de II-III grade pe scara Mercalli. Seismul nu a fost resimtit la BUCURESTI.

2 comentarii:

mag3 spunea...

Nu sunt cam dese cutremurele din ultimele citeva zile...ăsta e primăvară...sau cumva sa ne așteptăm la 5+ în luna ăsta?

GeoX spunea...

Si in ianuarie au fost mule, am avut 10 cutremure de 3,5+ si 5 cutremure de 4,0+. Pana acum as zice ca nu a ajuns la nivelul de activitate din ianuarie. Asta nu inseamna ca nu poate sa vina si un cutremur moderat de 5-6 grade. Vom vedea daca vine, si mai ales ce caracteristici de localizare a epicentrului si de adancime focala are. Astea sunt detaliile care ma intereseaza. In rest, cutremurele de 4-5 grade nu sunt relevante intotdeauna pentru ceva mai mare,

Trimiteți un comentariu

Pentru a scrie un comentariu completeaza formularul de mai jos.