7 oct. 2015

Cutremur de magnitudine 4,5 in regiunea Vrancea

Un cutremur subcrustal cu magnitudinea de 4,5 grade pe scara Richter s-a produs in ziua de miercuri, 7 octombrie, in regiunea Vrancea.

Sursa foto: EMSC

Cutremurul a avut loc la ora locala 12h25min02sec (9h25min02sec UTC). Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul cutremurului a fost localizat in Muntii Vrancei, zona VINTILEASCA-ANDREIASU DE JOS, judetul Vrancea (45,66 grade latitudine Nordica, 26,86 grade longitudine Estica).

Sursa foto: EMSC

Cutremurul s-a produs la adancimea de 129,7 km si a avut magnitudinea de 4,5 grade pe scara Richter. Intensitatea maxima a seismului a fost de III-IV grade pe scara Mercalli. In BUCURESTI intensitatea cutremurului nu a depasit II-III grade pe scara Mercalli.
3 comentarii:

Unknown spunea...

Nu s-a simțit deloc! Dar e bine ca a fost peste 4 grade ca a mai descărcat din energie. Ăsta ar fi al 2-lea în 2 săptămâni care urmează la scurt timp după unul mai mic cu epicentrul în Buzău. Sper sa nu crească prea tare în intensitate.

GeoX spunea...

Nu se descarca Vrancea asa. Nu e relevant nici macar pentru un cutremur de magnitudine 5,5. Mai multe cutremure mici nu anuleaza nici macar un cutremur moderat in Vrancea.

Unknown spunea...

Nici la Chisinău nu s-a simtit.

Trimiteți un comentariu

Pentru a scrie un comentariu completeaza formularul de mai jos.