19 nov. 2016

Cutremur cu magnitudinea de 4,4 grade in regiunea Vrancea

Un cutremur subcrustal cu magnitudinea de 4,4 grade s-a produs sambata, 19 noiembrie, in regiunea Vrancea.

Sursa foto: EMSC

Seismul a avut loc la ora locala 13h30min38se (11h30min38sec). Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul seismului a fost localizat la limita dintre Muntii Vrancei si Muntii Buzaului, in zona PIETRELE INSIRATE, judetul Vrancea (45,655 grade latitudine Nordica, 26,536 longitudine Estica).

Sursa foto: EMSC

Cutremurul s-a produs la adancimea de 142,9 km. Magnitudinea seismului a fost de 4,4 grade pe scara Richter. Intensitatea maxima a fost de III grade pe scara Mercalli. Miscarea seismica a fost resimtita slab in unele zone din Muntenia, Sudul si centrul Moldovei, cu intensitati de II pana la II-III grade. 

2 comentarii:

thebubu spunea...

Alerta seism a functionat, sfera s-a facut rosie, dar nu a aparut magnitudinea, doar anuntul cu "nu intrati in panica!". Bineinteles ca nu m-am panicat, doar am ajuns descult in strada in 15 secunde! (Vechiul thebubu, Iasi, va urmaresc constant,cu logarea nu imi iese; in rest sunteti toti deliciosi!)

Cristina Gabriela spunea...

Buna dimineata! Cum se numeste mai exact aplicatia pe care o folosesti? Am incercat sa o caut ca alerta seism dar nu gasesc decat aplicatii ciudatele cu comentarii dezamagitoare..multumesc anticipat!

Trimiteți un comentariu

Pentru a scrie un comentariu completeaza formularul de mai jos.