3 mar. 2017

Aplicatia Biziday a receptionat o alerta falsa de cutremur

Update 21:22:

Problema se pare ca a fost introducerea unui mesaj de alerta fals pe traseul de comunicatie dintre serverul Biziday si aplicatia Biziday. Conform ultimelor informatii serverul nu a fost spart.


Articolul original:

Serverul Biziday a fost spart iar aplicatia a transmis o alerta falsa de cutremur. In Vrancea nu s-a produs nici un seism puternic in aceasta seara. 

Alerta falsa transmisa de Biziday nu a fost o alerta de cutremur. Alertele de cutremur transmise de Biziday au mesaj sonor cu o voce care anunta producerea unui seism in Vrancea. Aceasta alerta falsa nu a avut acest mesaj sonor.In Vrancea nu se pot produce seisme de 10 grade Richter si nici la o adancime de 10 Km. Alerta falsa a fost transmisa cel mai probabil deoarece cineva a spart serverul Biziday.

In momentul de fata nu putem decat sa facem presupuneri care au fost motivele pentru care cineva ar fi spart serverul si ar fi transmis o astfel de alerta. Unul din aceste motive ar fi incercarea de a-l discredita pe Moise Guran si aplicatia Biziday. Sau incercarea de a scade increderea populatiei in sistemele de alerta. In orice caz, a sparge serverul si a transmite aceasta notificare falsa este o actiune de cea mai joasa speta, nici nu pot sa-i gasesc un calificativ. Imi este scarba de astfel de oameni.

In orice caz, spargerea unui server este caz penal. Sper ca Politia sa ii gaseasca pe cei care au spart serverul si au lansat alerta falsa.

5 comentarii:

GeoX spunea...

Scopul perfid a fost unul de compromitere pe multiple planuri: Guran, avertizarea seismica in timp real. Guran a deranjat multi de sus.

Unknown spunea...

Am primit notificarea si chiar ma uitam la dvs pe site daca a fost sau nu cutremur. Am increde in Moise Guran!

Maine se fac 100 de ani de la cutremurul din 1977, aceasta alerta il consider ca si un exercitiu de simulare.

gCiochina spunea...

Multumim pentru update! ^_^

Unknown spunea...

interesante epitete. conspiratie mondiala.

Hipnotiq spunea...

101 ani chiar :)

Trimiteți un comentariu

Pentru a scrie un comentariu completeaza formularul de mai jos.