25 iun. 2017

Cutremur cu magnitudinea de 4,1 grade in regiunea Vrancea

Un cutremur subcrustal cu magnitudinea de 4,1 grade pe scara Richter s-a produs in ziua de duminica, 25 iunie, in regiunea Vrancea.

Sursa foto: EMSC

Seismul a avut loc la ora locala 12h48min47sec (9h48min47sec UTC). Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul seismului a fost localizat in Muntii Vrancei, zona NEREJU-PIETRELE INSIRATE, judetul Vrancea (45,67 grade latitudine Nordica, 26,59 grade longitudine Estica).


Sursa foto: EMSC

Cutremurul s-a produs la adancimea de 138,8 km si a avut magnitudinea de 4,1 grade pe scara Richter. Intensitatea maxima a fost de II-III grade pe scara Mercalli.
Un seism cu magnitudinea de 4,2 grade a mai avut loc in ziua de 24 iunie la ora locala 2h50min; cutremurul s-a produs la adancimea de 139 km, iar epicentrul sau a fost localizat in Muntii Buzaului.

3 comentarii:

Danell spunea...

se intampla ceva la 140 km acolo. sta sa pice asta e clar.

GeoX spunea...

Nu e nimic deosebit. Au mai fost perioade cu cutremure mai dese si mai mari, si tot nu a fost nimic. Deci NU STA DELOC SA PICE. Doua cutremure de 4,2 si 4,1 grade NU inseamna nimic deosebit.

Unknown spunea...

Ba ce e de remarcat e ca nu se mai simt in bucuresti si mai mult in partea brasovului in partea aceea...deci astia cu sta sa pice sa vezi ce va fi,etc...ba nust ce sa zic,totul e imprevizibil,nimic nu e batut in cuie cand e vb de cutremure...poate sa vina un 6,9 si sa nu cada nimic,cum sa intamplat si in 90 sau 89 nu mai stiu sigur,si nu sa intamplat nimic...cat despre cutremurele astea intre 4 si 5 nu spun nimic ca se intampla ceva in vrancea sau nu,sunt perfect normale

Trimiteți un comentariu

Pentru a scrie un comentariu completeaza formularul de mai jos.