11 aug. 2017

Aberatiile pe teme seismice ale televiziunii Realitatea Tv

In aceasta seara, televiziunea Realitatea Tv a colportat zvonul potrivit caruia seismologii ar fi in alerta, iar pe banda galbena s-a titrat ca, citez, "Vrancea poate produce un cutremur de 8,1 pe Richter".

Sunt afirmatii grave, din categoria zvonurilor alarmiste, frecvent difuzate de televiziuni de scandal si de ziare de mahala. Desigur, zvonistica in ceea ce priveste seismele nu este ceva nou, variind doar scopurile difuzarii unor alegatii nebazate pe nimic serios, ci doar pe rastalmaciri, interpretari tendentioase ale unor date publice privind seismicitatea curenta din tara.
Televiziunea Realitatea Tv este una dintre televiziunile specializate in alegatii alarmiste in ceea ce priveste riscul seismic in Romania, respectiv evolutia seismicitatii pe termen scurt si mediu in tara noastra. Aceste alegatii vehiculate inclusiv in aceasta seara nu au fundamente valide, nu sunt justificate de producerea unor cutremure care fac totusi parte din seismicitatea anuala a zonei Vrancea. Se prezinta total deformat si cu exagerari evidente situatia seismica actuala din Romania. Nu exista, de fapt, nici un indiciu ca ar fi iminent un cutremur major in Vrancea, fara a mai vorbi despre magnitudinea invocata. Nu au fost prezentate argumente valide pentru a sustine tezele alarmiste vehiculate.1 comentarii:

Unknown spunea...

epic...din categoria " s-a mintit poporul cu televizorul",din pacate aceste genuri de stiri sunt pentru varsta a 3-a sau persoanele din zona rurala care nu au acces la internt. Acum o luna m-am certat cu soacra pt ca a vazut la Kanal D ca a fost cutremur mare in Grecia cand de fapt a fost in Turcia si a afectat si putin din arhipelagul grec...ideea e ca mare parte din romani pleaca in concediu in Grecia si evident ca drama se pune pe Grecia pt a atrage vizionarile si atentia romanilor dependenti de canale de stiri de scandal fara nici o valoare. Sa le luam painea de la gura cu realitatea?

Trimiteți un comentariu

Pentru a scrie un comentariu completeaza formularul de mai jos.