6 aug. 2019

Cutremur cu magnitudinea de 4,1 grade in regiunea VranceaUn cutremur cu magnitudinea de 4,1 grade s-a produs in noaptea de luni spre marti, 5 spre 6 august, in regiunea Vrancea.

Sursa foto: INCDFP

Cutremurul a avut loc la ora locala 0h05min08sec (21h05min08sec UTC). Potrivit datelor publicate de Institutul Nationala de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul miscarii seismice a fost localizat in Muntii Vrancei, la Nord-Vest de PALTIN, judetul Vrancea (45,79 grade latitudine Nordica, 26,70 grade longitudine Estica).

Sursa foto: EMSC

Cutremurul s-a produs la adancimea de 70,5 km si a avut magnitudinea ML de 4,1 grade pe scara Richter. Intensitatea maxima a fost de III grade pe scara Mercalli. Seismul a fost resimtit slab in mai multe orase din Sudul si Estul Romaniei. 

2 comentarii:

Unknown spunea...

ce stire interesanta, da ora care a fost, e secreta!?
cuvinte noi in limba româna " augusdt oin" ... vă doresc succes-uri ca la Bruselles. Tăria în grade ca la bere?!

GeoX spunea...

Stirea initiala a fost scrisa repede, in conditiile unei conectivitati modeste la Internet. Ulterior am rectificat si completat stirea. Lasa ca nu e mare lucru fata de ceea ce apare in presa tiparita si online in materie de cutremure si nu numai.

Trimiteți un comentariu

Pentru a scrie un comentariu completeaza formularul de mai jos.