26 sept. 2019

Cutremur moderat cu magnitudinea de 5,7 grade in Vestul Turciei

Un cutremur moderat, cu magnitudinea moment de 5,7 grade, s-a produs in ziua de joi, 26 septembrie, in Vestul Turciei, regiunea Marii Marmara.

Sursa foto: EMSC

Cutremurul a avut loc la ora 10h59min UTC (ora locala 13h59min). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul seismului a fost localizat in Marea Marmara, Vestul Turciei, la 66 km Vest de Istanbul. Cutremurul s-a produs la adancimea de 7 km si a avut magnitudinea de 5,7 grade pe scara bazata pe moment seismic. Miscarea seismica a fost urmata de mai multe replici slabe, cea mai puternica inregistrata pana la aceasta ora avand magnitudinea de 4,3 grade.
Socul principal a fost resimtit mai intens in Nord-Vestul Turciei, inclusiv la Istanbul, dar nu s-au inregistrat pagube majore. 

3 comentarii:

taka spunea...

S-a simtit in Craiova, o clatinare pe axa N-S...Totusi nu sunt sigur, mai devreme de asta am efectuat o decrosare cu o sticla de bere pe stomacul gol. Au fost cateva replici palide pentru ca nu se mai face berea ca altadata.

Nea Nae spunea...

Chiar s-a simtit. Mă surprinde că presa nu a zis aproape nimic.

In București, la etajul 9, lung și destul de amplu ca și legănat.
I-am zis soției mele "ăsta nu e cutremur de România, ori e Shabla, Istanbul ori nordul Greciei.."
Evident am inceput sa caut informații imediat, la noi nu apărea detectat de nimeni, apoi amg la novinite.bg după 10 minute, cum că s-a simțit în Sofia.
După 1/2 oră a apărut info și la noi pe INFP.ro și am avut confirmarea. Pe la 14.30 am văzut că a început să meargă și internetul in Turcia, și așa am avut confirmarea de pe CNN turk.
Tare îmi e că ne împinge falia din asta ușor spre nord, și transmite tensiunea în Bulgaria și România cât de curând.

GeoX spunea...

Da, e posibil sa se fi simtit slab la etajele superioare (intensitate II-III). Cutremurele majore din 1999 s-au simtit in Sudul Munteniei si in Dobrogea cu intensitatea de III-IV grade. Depinde si de directivitate.

Trimiteți un comentariu

Pentru a scrie un comentariu completeaza formularul de mai jos.