11 dec. 2019

Cutremur moderat cu magnitudinea de 5,4 grade in regiunea Insulei Creta

Un cutremur moderat, cu magnitudinea moment de 5,4 grade, s-a produs in seara zilei de marti, 10 decembrie, in Marea Mediterana, la Est de Insula Creta (Grecia).Sursa foto: EMSC

Seismul a avut loc la ora 21h58min UTC (ora locala 23h58min). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul seismului a fost localizat la 123 km Est de Heraklion. Cutremurul s-a produs la adancimea de 54 km si a avut magnitudinea de 5,4 grade pe scara bazata pe moment seismic.
Cutremurul a fost resimtit in Creta, dar nu s-au produs pagube. Un seism mai puternic, cu magnitudinea moment 6,0, s-a produs pe 27 noiembrie la Vest de Creta. Activitatea seismica s-a intensificat in regiunea mediteraneana incepand cu seismul distrugator produs in Marea Adriatica-Albania pe 26 noiembrie (magnitudine moment 6,4), eveniment urmat de mai multe seisme in Peninsula Balcanica, Italia si Turcia.

3 comentarii:

Sorina Irina spunea...

Ne afectează pe noi cu ceva? ��

Sorina Irina spunea...

Ne afectează pe noi?

GeoX spunea...

Nu are mare relevanta pentru Vrancea, mai ales ca magnitudinea nu a fost prea mare. Pe 27 noiembrie la Vest de Creta s-a produs un cutremur ceva mai puternic, cu magnitudinea 6,0. Acum Vrancea "se multumeste" cu cutremurele ei banale lunare, evenimente slabe cu magnitudini ML intre 3,5-3,8.

Trimiteți un comentariu

Pentru a scrie un comentariu completeaza formularul de mai jos.