1 aug. 2021

Cutremur crustal cu magnitudinea de 4,1 grade in Moldova centrala (judetul Vaslui)

Un cutremur crustal, cu magnitudinea locala de 4,1 grade, s-a produs in seara zilei de duminica, 1 august, in Moldova centrala, judetul Vaslui.

 


Sursa foto: INCDFP

Seismul a avut loc la ora locala 20h57min10sec (17h57min10sec UTC). Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul seismului a fost localizat in partea nordica a Podisului Barladului, zona NEGRESTI, judetul Vaslui (46,80 grade latitudine Nordica, 27,41 grade longitudine Estica).

Sursa foto: EMSC

Cutremurul s-a produs la adancimea de 2,1 km si a avut magnitudinea ML de 4,1 grade pe scara Richter. Intensitatea maxima a fost de IV-V grade. Cutremurul a fost resimtit in judetele Vaslui, Iasi si Bacau. Socul principal a fost urmat de mai multe replici slabe.
O secventa prelungita de seisme crustale s-a inregistrat in aceasta zona incepand din decembrie 2019; cel mai puternic dintre acestea a avut loc in noaptea de 29-30 octombrie 2020, magnitudinea seismului fiind de 4,2 grade.
 

3 comentarii:

Unknown spunea...

L-am simtit!

Dan spunea...

Ne putem astepta la un cutremur de 6-7 grade in viitorul apropiat?

GeoX spunea...

Nu exista indicii sugestive acum. Toeretic, la 1-3 ani dupa o serie de cutremure cu mecanisme de decrosare din Nord-Vestul Iranului si Estul Turciei putem avea un cutremur vrancean cu magnitudinea 5,5. Mai precis nu se poate estima. Oricum incepand din decembrie 2019 s-au produs mai multe cutremure crustale in aceasta zona.

Trimiteți un comentariu

Pentru a scrie un comentariu completeaza formularul de mai jos.